Nap mint nap

5 irodai eszköz, ami megkönnyíti a mindennapjaidat
Te is úgy érzed sokszor, hogy hiányzik még néhány apróság az irodád kényelméhez? Sok esetben azonban mi sem tudjuk pontosan, hogy mitől lenne jobb a helyzet! Íme 5 olyan tárgy, ami garantáltan szebbé teszi a munkanapjaidat!
Nálatok is járt már a fogtündér?
Kell-e azért ajándékot kapni egy gyereknek, mert kiesik a foga? Meg kell-e ünnepelni ezt az eseményt? Vagy vegyük ezt is természetesnek? Kinél szokott rendszeres látogatást tenni a fogtündér? S mit hoz?
Nekem is csak két kezem van!
Pakolok, főzök, mosok, felvágom, elrakom, becsomagolom. Anya, add ide a kést! Anya, adj egy poharat! Anya, felmondhatom a leckét? Anya, vigyél le edzésre! Anya vegyél nekem három füzetet, anya, kérek egy új nadrágot! Anya, holnap gyümölcsnapos vagyok, kéne 25 gyereknek valami finomság! Na ilyenkor durran el az agyam, s kiabálnám kétségbeesettem, hogy nem értitek, hogy csak két kezem van?
Hányszor mondasz nemet egy nap?
Te hányszor mondasz egy nap nemet a gyerekednek? Hányszor tiltasz meg neki dolgokat, hányszor válaszolsz nemmel? Talán még olyan kérdésekre is, amelyekre igen lenne a válasz. Érdemes lenne megszámolnunk, utána pedig elgondolkozni azon, hogy valóban olyan fontos, hogy nemmel válaszoljunk?
Apróságok – mikor a gyerekek mesélnek komoly dolgokról
Gondolom ti is sokszor megdöbbentetek, mikor a gyerekek véleményét hallottátok egy-egy témáról. Milyen bölcsen és megfontoltan meséltek. Új sorozatot indított útjára a népszerű mese.tv csatorna a youtube-on, Apróságok címmel, ahol a gyerekek valóban őszintén beszélnek fájdalmaikról, szerelmeikről, barátaikról.
A helyes kézmosás iskolája! Így leszel igazán tiszta!
Meglepődnél az eredményen, ha kézmosás után mikroszkóp alá helyeznénk a kezedet. Tanuljunk meg helyesen kezet mosni!
Látványos különbségek férfiak és nők között!
Vannak dolgok, melyeket automatikusan másképp gondolunk, másképp intézünk. Ettől szép a férfi és a női nem! Ám akadnak olyan helyzetek, amelyek szinte mindig ugyanazon forgatókönyv alapján mennek végbe!
7 hobbi, amely okosabbá tesz!
Szeretnél jobban teljesíteni? Még jobban odatenni magad helyzetekben? Fejleszd a képességeidet szórakozva!
7 kamu, amit minden huszonéves mond néha a szüleinek
Én? Én soha nem iszom alkoholt, csak ünnepnapokon. Na jó, meg néha egyet-egyet hétvégén a haverokkal, meg amikor bulizni megyünk. Ja, és amikor sikerültek a vizsgák akkor is. Meg ha nem sikerültek, akkor is.
5 dolog, melyet csak a háztartásbeli anyák értenek!
Egyes anyukák könnyen feladják a munkájukat a gyereknevelés érdekében, ám másoknak ez nagy áldozat. Hol az egyensúly?