Varázslatos tündérlámpás készítés

A lehetőségek tárháza határtalan,mindenki megtalálhatja a hozzá legközelebb álló töklámpást. Tündéri, cuki és gyönyörű a mostani választottunk. Nézd meg hogyan tudod elkészíteni otthonról is!
Varázslatos tündérlámpás készítés

Az rajtunk áll, hogy a töklámpás alapszínét meghagyjuk-e vagy azon is változtatunk? Érdemes figyelembe vennünk lakásunk színeit e döntés meghozatala során. Van, amihez kifejezetten passzol a narancssárga szín, ám némelyik mellett nagyon rosszul mutat. 

Első feladatunk a szín megválasztása után, hogy a tök alján egy kör alakot vágva megszabaduljunk a belső tartalomtól. Ha ezt alulról tesszük, akkor az asztalra helyezve nem is fog látszódni, hogy bele lett vágva. 

Miután eltávolítottuk a belsejét, vegyünk elő egy ceruzát.

Keressünk az interneten egy szimpatikus tündér alakzatot, amelyet kinyomtatunk, majd körbevágunk. Az így keletkezett formát rátesszük a tökre, majd körberajzoljuk.

Ezután a csillámsávot hozzuk létre, amelyet a varázslatos tündér húz maga után.

Ezt szabadkézzel, ceruzával is megrajzolhatjuk.

Ha ezzel is megvagyunk, akkor keressünk valami könnyű, de éles eszközt, amellyel könnyedén kivájható a felrajzolt forma.

Ha a tündérke készen van, akkor furó segítségével kilyukasztgathatjuk a felrajzolt pöttyök százát.

Kisebb-nagyobb fejeket cserélgetve különböző méretű lyukak fognak keletkezni, amelyek nagyon szépen mutathatnak majd mikor átjárja őket a fény. 

Érdemes a csillámsávot kacskaringósra tervezni, illetve az is jó ötlet, ha majdnem körbeéri a tököt, mert így minden irányból csodálatos látványban részesít minket, nem csak egy adott irányból nézve. 

Ha mindezekkel elkészültünk, akkor nincs más dolgunk, mint megkeresni a legszimpatikusabb helyet otthonunkban a tök számára. Tegyünk le egy poháralátétet vagy kisebb darab rajzlapot, helyezzünk rá 2-3 mécsest, majd állítsuk felé a faragott tököt. Na és természetesen gyönyörködni se felejtsünk el remekművünk szépségében.

További cikkek

Gyerekszáj

Kislányom, Eszter: 
- Anya, te mindig azt mondod nekem, hogy milyen cuki vagyok. Szerinted kitől örököltem a cukiságot? ...Mert hogy... Olvasd el az egészet

Megkóstolhatom nagypapa dioptriás csokiját?