Tulipánba bújt bazsalikomos túró - Tavaszi előétel különlegesség

Koktélparadicsomból, túróból és metélőhagymából csodálatos ételkölteményt varázsolhatsz némi kézügyességgel és kreativitással! Hogyan készül?
Tulipánba bújt bazsalikomos túró - Tavaszi előétel különlegesség
  • 13 tojásdad alakú, nagyobb szemű koktélparadicsom 
  • 14 szál metélőhagyma
  • 200g túró
  • 1 uborka
  • ½ teáskanál szárított bazsalikom
  • bors

Tizenhárom szál tulipán készíthető el, ami nagyjából egy 4 fős család előétel mennyiségének felel meg.

Ha ezzel a fogással indítod az étkezést, biztosan elvarázsolsz vele mindenkit.

Az elkészítés nem bonyolult, bár némi türelemre szükség lesz hozzá. Kipróbálod?

Akkor lássunk neki!

Elkészítés

Az uborkát lereszeljük, hozzáadjuk a túrót, eközben ízlésünk szerint sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a bazsalikomot, majd dolgozzuk őket össze, aztán hagyjuk kb. 20 percet állni, hogy a fűszerek kioldódjanak a túróban. 

Vegyük elő a koktélparadicsomot, s az egyik végén ejtsünk lyukat rajta, ahová a tulipán szárát fogjuk beilleszteni. A másik végén kereszt alakú metszést végzünk egy éles kés segítségével. Óvatosan nyomkodva kifolyatjuk a levét, majd a paradicsom húsát mokkás kanállal kikanalazzuk. Ezt követően a metélőhagymát egyesével belevezetjük a paradicsomokon ejtett lyukakon keresztül. Az optimális az, ha kb. 1cm lóg be a paradicsom belsejébe.

Ezután fogjuk a jól összeérett túrós keverékünket, s a kezünkben diónyi gömb alakot formázunk, melyet aztán kissé hengeralakúvá nyomunk össze. Lényege az, hogy a paradicsom szélténél keskenyebb legyen, hogy könnyen bele lehessen illeszteni. A túrósgombóc alsó ívére lyukat fúrunk egy fogpiszkálóval, hogy beletudjon mélyedni a paradicsomba dugott metélőhagyma. Ha ezt a lépést kihagyjuk, akkor a belehelyezett túró kifogja tolni a tulipán szárát. A beillesztéskor nem baj, ha több lett a túró és túlcsordul a paradicsom hosszánál, ujjainkkal könnyedén lecsíphetünk a végéből, majd óvatosan visszanyomkodjuk a maradékot. 

Ha mindennel készen vagyunk, a tulipánokat egymás mellé helyezzük egy tálon, s az utolsó szál metélőhagymával körbekötjük a többit, így úgy fog kinézni, mint egy csokor piros tulipán.

Nagyon gusztusos, jó ránézni, meghozza az ember étvágyát. Az esztétikai érték mellett azért is jó választás előételnek, mert a minimális tejtermék és zöldségbevitel meghozza az ember étvágyát. 

Tetszenek a virágos ételek? Készíts tojásos virág reggelit, baconból rózsa fejeket vagy almaszeletből sült rózsás süteményt!

További cikkek

Gyerekszáj

Otthagyjuk a hatéves nagyobbikat néptáncon, megyünk vásárolni. Az anyja elmagyarázza neki, hogy hová megyünk:
– Koloska, amíg a néptánc... Olvasd el az egészet

Kicsi fiam 3 éves lesz az ősszel, már szobatiszta éjjelre is, de a kisnadrágra valamelyik éjjel megszokásból hálózsákot adtam, így nem tudott... Olvasd el az egészet